Vienmēr svaigs un aktīvs - VAPIANO BLOGS.

Mums patīk Tevi lutināt ar labāko pastu

Vapiano ir itāļu virtuves brīvā stila restorānu ķēde, kas pazīstama visā pasaulē. Ēdienkarte ir balstīta uz autentiskiem itāļu virtuves ēdieniem. Mēs pievēršam īpašu uzmanību produktu svaigumam un kvalitātei, tieši tapēc mūsu atpazīstamais sauklis ir’’Vapiano- Svaiguma nams’’. Mēs ļoti mīlam pastu un vēlamies ar to dalīties šodien, rīt un vēl daudzus gadus.

Janvārī mēs atvērām pirmo restorānu Rīgā, tirdzniecības centrā Origo, un, redzot cik ļoti šeit ir iecienītas mūsu pastas, mēs iedvesmojāmies atvērt arī otru. Tagad vari mūs atrast arī iepirkšanās centrā Rīga Plaza. Tās taču ir lieliskas ziņas, vai ne?!

Vapiano restorānos mums patīk svaigas lietas, tādēļ arī pasta, kuru jūs baudāt mūsu restorānos ir paštaisīta un svaiga. Mums tā ir vairāk kā tikai pasta – tā ir mīlestība, kurai cauri vijās visdažādākās garšas.

Tas izklausās vienkārši, bet patiesībā tā ir vesela māksla. Vislabākās pastas pagatavošanai patiesībā vajag tikai divas sastāvdaļas: ūdeni un durum miltus. Mēs izvēlamies durum miltus, jo, kad pasta ir pagatavota, tie tai piedod izteiktu al dente tekstūru. Tā ir arī skaistā zeltainā tonī ar burvīgu un vieglu garšu.  Mēs gatavojam 7 dažādus pastas veidus: Tagliatelle, Penne, Campanelle, Spaghetti, Linguine un Fusilli, kā arī pilngraudu īsā pasta Fusilli.

Mums ir pašiem savas pastas pagatavošanas mašīnas, kuras ir ražotas tieši priekš Vapiano. Tās palīdz radīt ne tikai perfektu tekstūru pastas mīklai, bet arī ar dažādu uzgaļu palīdzību spēj radīt visas nepieciešamās pastas formas. Pērkšņi linguine pārtop par spaghetti! Svaigā pasta ir rūpīgi griezta ar rokām un tad individuāli iepakota paciņās, kuras jau varat redzēt mūsu restorāna virtuvē. Tieši šis ir veids kā mūsu Vapianisti vēlāk var pagatavot burvīgus, svaigas pastas ēdienus tieši Jums. Kamēr pasta vārās, Vapianisti pagatavo pārējās svaigās sastāvdaļas, kas kopā apvienos burvīgas garšas.

Vai zināji, ka pagatavošanas veids al dente (al-DEN-tay) burtiskā tulkojumā nozīmē ‘’līdz zobam’’, jo tas ir arī veids kā pārbaudīt vai pasta ir pagatavota pareizi. Pastai ir jābūt formīgai un mīkstai, bet tajā pašā laikā, to pārkožot ir jārodas nelielai piepūlei zobiem, lai perfekti izjustu tās tekstūru.

Tagad Tu zini kā mēs pagatavojam savu gardo pastu, bet negatavo to pats, ļauj to darīt mums, jo klāt mēs vienmēr pievienojam īpašu sastāvdaļu – mīlestību. Bez pastas mēs gatavojam arī gardas picas, salātus, uzkodas un desertus ar vairākiem veģetāriem un vegāniem piedāvājumiem, jo esam padomājuši par visiem.

Atļauj mums sevi palutināt ar labāko pastu, un radīsim atmiņas kopā!