Vai esat ieplānojis jauku, relaksējošu nedēļas nogali ar savu otro pusīti, ģimeni vai draugiem? Lieliski, mums ir trīs gardu dzērienu receptes, kas lieliski sasildīs visus pēc izklaidēm ārā. Protams, varat arī nedoties ārā un ērti malot savu dzērienu uz dīvāna, skatoties Ziemassvētku filmas. Lūk, trīs Vapiano receptes, kuras varat izmēģināt.
Baltie āboli – krēmīgais augļu dzēriens Mēs jau esam aprakstījuši vairākas receptes ar āboliem. Šai receptei nepieciešama ābolu sula. Vispirms garšvielas jāuzvāra un jāatstāj ievilkties, tad jāsagatavo šādas sastāvdaļas:
750 ml ābolu sula
600 g brūnais cukurs
20 ml citronu sula (pudele)
3 kanēļa standziņas
1 zvaigžņu anīss
1 vaniļas pāksts
3 pilieni rūgto mandeļu ekstrakta
1 tējkarote malta kanēļa
Kastrolī ielejiet ābolu sulu, pievienojiet cukuru, citronu sulu, kanēļa standziņas un zvaigžņu anīsu. Tad izņemiet svaigu vaniļu no pāksts un pievienojiet to maisījumam. Uzvāriet un atstājiet vārīties vidējā karstumā, vāriet, līdz maisījuma konsistence ir kā sīrupam. Pievienojiet rūgto mandeļu ekstraktu un kanēļa pulveri, kārtīgi samaisiet un izlejiet sīrupu caur sietu, pēc tam ielejiet karsto sīrupu tīrā stikla pudelē ar aizbāzni. Uzlieciet aizbāzni un apgrieziet pudeli otrādi, lai vēl pēdējoreiz samaisītu visas sastāvdaļas. Katrā pasniegšanas reizē ielejiet apmēram 40 ml pašgatavotā sīrupa sulas glāzē, pielejiet glāzi pilnu ar karstu, putotu pienu un kārtīgi samaisiet. Dekorējiet ar šokolādes skaidiņām un ielieciet krāsainu papīra salmiņu. Šo dzērienu var arī pārveidot par kokteili, pievienojot augļu liķiera šotu.
Deluxe kafija Baudāt omulīgu ziemas pēcpusdienu ar draudzenēm un vēlaties viņas palutināt ar īpašu dzērienu? Uzlabojiet savu parasto espresso. Ielejiet espresso šotu glāzē un pielejiet 20 ml šokolādes liķiera, tad pievienojiet karstu, putotu pienu. Uzberiet daudz baltās šokolādes skaidiņu, ielieciet krāsainu salmiņu un pašgatavotu cepumu. Priekā!
Uzmanieties, šokolādes cienītāji!
Ja jums ļoti patīk šokolāde, tā vietā pasniedziet “trīskāršu šoko”. Šim dzērienam sagatavojiet glāzi kakao, pievienojot kakao vai karstās šokolādes pulveri karstam, putotam pienam un samaisot visu. Tad pielejiet 40 ml baltās šokolādes liķiera un pārklājiet ar svaigu putukrējumu un šokolādes skaidiņām. Visus šos dzērienus var pagatavot arī ar auzu vai sojas pienu.
Mēs novēlam jums omulīgus Ziemassvētkus un lai jūsu rokās vienmēr būtu gards dzēriens!