Nav nekā aizraujošāka, kā nogaršot jaunus ēdienus un atklāt sev pilnībā jaunu garšu pasauli. Šajā sezonā Vapiano piedāvā atklāt pilnībā jaunu veselīgo un vegānisko ēdienu ēdienkarti, kurā patiesus garšas piedzīvojumus atklās kā veģetāro ēdienu cienītāji, tā gaļas draugi. Plašāk par ēdieniem Tev pastāstīs Vapiano produktu kvalitātes un apmācību vadītāja Mari Līsa Musta.
Savu ceļu Mari Līsa savulaik uzsāka kā pastas pavāre Vapiano. Nu viņa ir kļuvusi par produktu kvalitātes un apmācību vadītāju un ikdienā rūpējas par Vapiano restorānu kvalitāti. Ārpus darba Mari Līsa mācās vai pavada laiku pastaigājoties un skrienot ārā.
Šajā sezonā Vapiano pārsteidz ar pilnībā jauniem vegāniskajiem ēdieniem. Vai varētu nedaudz plašāk pastāstīt, kāpēc tieši vegāniskie ēdieni?
Pati esmu fleksitāre un visādā ziņā atbalstu dzīvnieku izcelsmes produktu mazāku patēriņu. Tieši tādēļ mums radās ideja pagatavot mūsu populāro ēdienu vegāniskās versijas. Tas dod iespēju gaļas ēdājiem izmēģināt jaunas garšas un paplašina uztura klāstu arī veģetāriešiem un vegāniem. Tā arī viņi var nobaudīt daļu no Vapiano populārajiem ēdieniem, kas līdz šim nav bijuši pieejami. Vegāniskos ēdienus izvēlējāmies arī tāpēc, ka vegāniskos ēdienus var ēst absolūti visi cilvēki, kam nav alerģijas no attiecīgajām sastāvdaļām.
Par vegānismu ir izplatījušies daudz kļūdainu priekšstatu. Piemēram, tiek uzskatīts, ka vegānu ēdieni nozīmē tikai salātus un tofu. Vai tas tiešām tā ir vai no augu sastāvdaļām var pagatavot arī citus ēdienus?
Runājot par vegāniskajiem ēdieniem, ir lieliski, ka tos var ēst arī gaļas cienītāji. Visiem ir iespējams apgūt jaunas garšas un izmēģināt ko interesantu un jaunu pārtikas tehnologi ir izdomājuši pagatavot no augu izejvielām.
Vegānisko produktu klāsts paplašinās gandrīz katru dienu un tieši dažādu alternatīvu ieviešana arī iesēja mūsos ideju izmēģināt mūsu populāros ēdienus pagatavot tieši vegāniskajā versijā. Tāpēc mēs pārāk arī neiedziļinājāmies kārtējo salātu radīšanā, bet koncentrējāmies uz tieši tādiem ēdieniem, kuru sastāvā ir arī proteīns, ne tikai augu sastāvdaļas.
Pastas izvēlē atrodami pat divi pārsteigumi. Kā pirmais būtu mūsu vegānā Crema di Pollo versija, ko nosaucām par Crema NO Pollo. Kā atklāj nosaukums, negatavojam to no vistas gaļas. Šim nolūkam izmantojam Vegetarian Butcher gatavoto sojas proteīnu, apcepam pastu ar sīpoliem un putukrējuma vietā pievienojam lēcu krēmu. Turklāt, ja vēlaties, varam pārkaisīt ēdienu arī ar vegānisko sieru. (jā, sieru, jūs neizlasījāt nepareizi)
Otrs jaunums būtu pasta Vegan Bolognese, ko centāmies pagatavot iespējami līdzīgāku mūsu oriģinālam. Vegāniskās boloņas masu pagatavojām no burkāniem, selerijām, sīpoliem, rozmarīna un vēl desmit sastāvdaļām. Malto gaļu esam aizvietojuši no sojas proteīna un Vegetarian Butcher gatavota sojas maisījuma. Nogaršojot ēdienus arī kolēģi, gaļas cienītāji, atzina, ka tas ir patiešām garšīgs ēdiens.
Pizza Salame ir mūsu vegāniskās picas versija. Mocarellu esam aizvietojuši ar vegānu sieru, salami šķēles ar vegānu salami imitāciju, kas ir pagatavota no zirņu proteīna.
Mūsu jauno ēdienu ēdienkartē netrūkst arī pavasara vēstnesis sparģelis. Piedāvājam sparģeļu zupu Zuppa di Asparago, ko mūsu pastāvīgie klienti jau noteikti zina. Šogad putukrējumu esam nomainījuši ar auzu krēmu un patiesi – garšo tikpat labi!
Ja ir vēlme arī nedaudz panašķoties, tad šoreiz jaunumi ēdienos pārsteidz ar vegānisko šokolādes kūku. Kūka ieguva nosaukumu Death by Vegan Chocolate, kur agrāk izmantoto putukrējumu, vai/un olas esam aizvietojuši ar auzu krēmu, margarīnu un ābolu mērci. Noteikti pamēģiniet! Lai gan arī mūsu pašu šokolādes kūka nekur nav pazudusi, ir vērts nogaršot arī šo, varbūt atradīsiet jaunu favorītu.