Vienmēr svaigs un aktīvs - VAPIANO BLOGS.

Panna Cotta, Tiramisu un citi – viss, kas tev jāzina par itāļu desertiem

Romā slavens ir Kolizejs, bet Vapiano tas ir Panna Cotta. Mūsu Desertu ceļvedī uzzini vairāk par Itālijā iemīlētākajiem desertiem. Tas nav domāts kaloriju skaitītājiem!

Mēs mīlam itāļu desertus tikpat ļoti kā tu, tāpēc pienācis laiks pagatavot skaistās Itālijas iecienīto desertu. Runāsim atklāti, vai tu vispār zini, ko tulkojumā nozīmē Panna Cotta? Mūsu kompaktajā Desertu ceļvedī ir atbildes uz šo un vēl citiem jautājumiem. Un tas vēl nav viss. Deserti vienmēr ir svaigi un mājās gatavoti.

Pašu gatavots krēma-vaniļas deserts ar zemeņu mērci Panna Cotta.

Šis deserts ir pazīstams jau kopš 10. gadsimta. Par spīti populārajam uzskatam, to radīja nevis itāļu mūķene, bet gan kāda ungāru sieviete Pjemontā. Vismaz tā vēsta leģenda.

Panna Cotta tulkojumā nozīmē “cepts krēms”, un tas visu izskaidro. Vēlies pagaršot šo itāļu gardumu? Dodies uz vietējo Vapiano, jo Panna Cotta Piccola ir mūsu Desertu ēdienkartes firmas zīme.

Principā Panna Cotta sastāv no vārīta krēma, kas var satraukt tev līdzīgus tvaicēta piena cienītājus. Un jā, gatavojot Panna Cotta, to ir viegli piededzināt, tāpēc atceries maisīt, maisīt un vēlreiz maisīt. Nogurusī roka būs tā vērta. Nekas nevar pārspēt krēmīgās Panna Cotta garšu.

Pašu gatavots mascarpones-kafijas krēms ar biskvītiem Tiramisù.

Itālijas slavenākais deserts radies Ziemeļitālijas Veneto reģionā.

Šis deserts ierasti tiek gatavots no dāmu pirkstiņiem, maskarpones siera, espresso, amaretto un kakao pulvera. Mūsdienīgākās versijās tiek iekļauti svaigi augļi vai pat sāļums, piemēram, no avokado.

Vai zināji? Leģenda vēsta, ka Tiramisu savu nosaukumu ieguvis 20. gadsimtā. Kāds vīrietis, to nogaršojis, esot izsaucies “Ottimo, c’ha tiratosu!”, ko aptuveni var tulkot kā “Brīnišķīgi, kāds uzrāviens!”. Ņemot vērā to, ka šis deserts satur kafiju, nosaukums šķiet piemērots!

Tiramisu ir kārtainais deserts. Tā pamatne sastāv no dāmu pirkstiņiem, kas dāsni bagātināti ar kafijas-amaretto maisījumu. Tad cepumiem tiek uzklāts krietns maskarpones krēma slānis. Kakao pulvera noslēdzošais pieskāriens deserta virskārtā iepriecina pat šokolādes cienītājus. Mēs mīlam Tiramisu un katru dienu gatavojam to no jauna, izmantojot īpašo Vapiano recepti.

Pašu gatavots mascarpones deserts ar zemenēm Crema di Fragola.

Šis gardais deserts ar krēmīgo maskarpones sieru un svaigo putukrējumu, sulīgām zemenēm un kakao pulveri ir viens no Vapiano viesu iecienītākajiem desertiem.

Pašu gatavota šokolādes kūka Death by Chocolate.

Mājās gatavota kūka ar intensīvu tumšās šokolādes kārtu un gardu šokolādes fondantu. Stingra ārpuse, sulīga iekšpuse. Šis deserts ir īsts šokolādes cienītāju sapnis! Tev tas jāizmēģina, ja vēlies piedzīvot ko patiesi nepārspējami saldu.

Baudīt maltīti bez salduma tās noslēgumā? Neiedomājami. Tādēļ mēs Vapiano katru dienu gatavojam desertus ar lieliskām sastāvdaļām. Mājās un ar rokām gatavotus. Atrodi tuvāko Vapiano un apmeklē mūs, lai ēdienkartē atrastu sev piemērotāko desertu.