Voks nav tikai panna. Tas ir virtuves daudzpusīgākais darbarīks. Tāpēc mēs visos Vapiano restorānos izmantojam šo Āzijā populāro piederumu.
Voks ļauj ilgāk saglabāt gaļas mīkstumu, dārzeņu kraukšķīgumu un svaigumu, kā arī palīdz izveidot vienotu garšas buķeti. Vokam, tāpat kā pannai, ir karsts pamats, bet tā ieliektie sāni ir vēsāki un nodrošina ideālus apstākļus maigākai gatavošanai.
Mūsu svarīgākie ieteikumi attiecībā uz voku
• Sastāvdaļām jābūt apmēram vienāda izmēra, lai tās ceptos ātri un vienmērīgi.
• Izmantojiet karstumizturīgu eļļu, piemēram, sojas, zemesriekstu, kukurūzas vai kokosriekstu eļļu.
• Vispirms uzkarsējiet voku, tad pielejiet eļļu un viegli pasvārstiet, lai ieeļļotu virsmu.
• Vispirms pievienojiet gaļu vai zivis (ja nepieciešams, vēlāk noņemiet un saglabājiet tos siltus), tad pievienojiet cietus dārzeņus, piemēram, burkānus, un pēc tam pieberiet mīkstākas sastāvdaļas, piemēram, sēnes. Beigās pievienojiet sojas mērci, sāli un piparus.
• Voki nav piemēroti lielam ēdiena daudzumam – labāk pagatavojiet divas mazas porcijas nevis vienu lielu.